Kürtaj Nasıl Yapılır ?
Kürtaj nasıl yapılır? Ne kadar sürer ? Bu soruların cevabı çok açıktır. Kürtaj yani istenmeyen gebeliğin sonlandırılması işlemi cerrahi bir operasyondur. Gebeliğin sonlandırılmasının yanında rahim içinden doku çıkarılması işlemi de kürtaj olarak adlandırılmaktadır.
Günümüzde kürtaj işlemi çok sık yapılan operasyonlar arasındadır. Özellikle gelişen teknolojik yöntemler ve araçlar ile bu işlem çok kısa sürede yapılabilmektedir.
Ama işlemin basit bir cerrahi müdahale olmasından dolayı doktor olmayan kişiler tarafından merdiven altı yerlerde yapıldığını hastalarımızdan duymaktayız. Kesinlikle kürtaj işlemi bir doktor tarafından yapılmalıdır.
Her cerrahi operasyonda olduğu gibi, kürtaj işleminde de bazı riskler olabilmektedir. Bu nedenle bir kadın doğum uzmanı tarafından yapılması şarttır.
Kürtaj işlemi için hastaların öncelikle muayene edilmesi gerekmektedir. Ayrıca herhangi bir anestezi müdahalesi ile hasta bilgilendirildikten sonra kol kısmına damar ile girilir. Bu durum iğne batırmanın acısı kadar olacaktır. Ayrıca bu durumdan sonra yapılacak operasyon sürecindeki tek ağrı bu evrede gerçekleşen müdahaleler sonucunda olmaktadır.
Kürtaj klinikleri arasında yaptığımız işlemler oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Yapılan işlemlerin ardından hasta uyutulduktan sonra ameliyat masasında vajina açılır ve rahim ağzı açılarak operasyona başlanır. Vajina içerisindeki antiseptik solüsyon temizleme işlemi bittikten sonra, ağız kısmı çekilerek rahime simetrik bir konum kazandırılmaktadır.
Daha sonra rahimin ağız kısmı gebelik haftasının olacağı zamana uygun bir şekilde genişletilir. Bu işlemler yaklaşık birkaç dakika sürer. Bu işlemlerden sonra hastanın uyanması sağlanır.